Айкидо Кобаяши Доджо

Айкидо Кобаяши Доджо е организация, създадена от Кобаяши Язу, Доджочо (ръководител на доджото) през месец април 1969 година в Гакуен–Хигаши-чо, град Кодаира. С идеалната цел да разпространява Айкидо организацията започва да създава инструктори, които да обучават хората в Айкидо. В допълнение на това, програмата на доджото за учидеши (да живееш и да тренираш) подпомага много инструкторите в обученията по Айкидо.

Дейността на доджото не е ограничена само в Япония: доджото периодично осъществява инструкторски семинари в чужбина, приема участници от и извън Япония, и ангажира Програмата Мусуби Кикан (програма за обучение на ученици от чуждестранни държави) за финансово подпомагане на трениращите.

През 1986 година доджото е отличено и наградено от Японския Будо Съвет на Будокан. Така, Айкидо Кобаяши Доджо е първата наградена частна организация. Към края на август 2019 година доджото има над 120 асоциирани айкидо клуба. Кодайра доджо, в покрайнините на Токио е центърът, а доджотата в Япония са разпръснати в Сайтама, Канагава, Чиба и други префектури. Инструкторите на доджото редовно посещават следните страни: САЩ, Русия, Канада, Аржентина, Уругвай, Бразилия, Чили, Германия, Великобритания, Унгария, Полша, България, Сърбия, Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия, Гърция, Иран, Южна Корея, Индонезия, Тайван и Австралия.